Kışa hazırlık mevsimi sonbahar, bitkilerin en sevdiği fakat zorlu koşulların başlangıç dönemidir. Sonbahar mevsiminde yağışların fazla olması bitkilerimizin suya ve neme doymalarını sağlar. Bitkilerimizin yaşam kaynağı olan su, aşırı yağışların sonucunda taban suyu seviyesinin artmasına sebep olur.Taban suyunun fazlalığı ise bitki köklerinde boğulmalar, kök çürüklükleri, toprak tekstürü bozulması, tuzluluk artışı, ph derecesindeki değişimler ve birçok fizyolojik, biyolojik olaylar döngüsüne girmektedir.
Drenaj sistemi sağlanmış alt yapılarda bu koşullar minimuma inmektedir. Bozulan toprak tekstürü ve bitki ölümlerinin önüne geçmek için gübreleme yapılması şarttır. Toprak koşullarına uygun gübreler kullanılmaya özen gösterilmelidir. Çim bitkilerimiz ise bu süreçte en çok yıpranan buğdaygillerdir. Yazın ve baharın sağladığı güzelliklerle birlikte basılma, ezilmeden yorulan çimlerimiz kışın önümüzdeki bahar için kendini hazırlamak ister ve bu hazırlığını da kendisi için en besleyici gübre SECOFE PROPLUS 12-22-10+2MgO+1Fe ‘i isteyerek üstesinden gelir.
Azot elementinin verdiği biyolojik yenilenme ile kendini korumaya alırken, Fosfor elementiyle ise köklenme, kardeşlenme olgunlaşma sağlayarak toprağa daha sıkı tutunmasını sağlar. Hastalık, zararlı ve soğuktan savaşacağı bu dönemlerde Potasyum desteğiyle , sağlıklı ve yemyeşil çimlerimiz baharda bizleri karşılamak için artık hazır durumda olacaktır.
Sonbahar Gübrelemesi Haberiyle İlgili Yorumlar
Yorum Yaz
Haber hakkındaki görüş ve yorumlarınızı buraya yazabilirsiniz.